MediYoga Kidz

Et kurs for deg som er voksen og vil lære om yoga for barn og tenåringer.

«Hvis alle 8-åringer her på jorden lærte seg meditasjon, ville all vold i verden bli utslettet i løpet av en generasjon.» Dalai Lama

Etter bare en kursdag med MediYoga Kidz, har du øvelser og masse tips om yoga med barn og ungdom mellom 2 og 17 år. Lær deg å bruke yoga som stressmestring i barnehage,  grunnskole og videregående skole.

Info & Påmelding

 

Her får du svar på spørsmål som

Hvordan kan en 5-åring slappe av og ligge stille i flere minutter? Og synes at det er herlig! Hvordan kan en 12-åring klare å holde konsentrasjonen gjennom  hele skoledagen?

Dette er en lærerik kursdag for deg som jobber i barnehage, på SFO, i skolen eller er i kontakt med barn på annen måte som helsesøster, assistent, miljøterapeut, trener i idrett. Kurset er også for deg som er yogalærer, og som ønsker å føle deg trygg i å ha yoga med barn. 

Alle voksne som ønsker å kunne gjøre yoga med barn, er velkomne.

Du lærer hvordan MediYoga Kidz fungerer som stressmestringsverktøy, med enkle øvelser og guidede avspenninger, for de ulike aldersgruppene.

Dette er en dag der du får konkrete verktøy, råd, tips, fakta og yogaøvelser, om yoga som teknikk i barnas hverdag. MediYoga styrker barns konsentrasjon, glede og selvfølelse.

Team MediYoga Kidz

 • MediYoga Kidz Team Anna Leena Bratsberg

  Anna Leena Bratsberg

  Ansvarlig for MediYoga Kidz

  ”Mediyoga var for helsepersonell og det vekket min interesse. Kunne det virkelig være mulig å gjøre yoga med barn? Ja! Jeg har det så bra når jeg gjør MediYoga! I starten kjente jeg at jeg “gikk i bomull” etter en MediYogaøkt. Jeg gjorde sufisirkler hver dag under graviditet. For en øvelse! Gir bakkekontakt.”

 • MediYoga Kidz Team Anne Botnan Hagland

  Anne Botnan Hagland

  Stavanger, Sykepleier

  “MediYoga lærte meg at det var viktig å sette seg ned og lytte innover. Jeg har lært å se ytre signaler og å tørre å stole på meg selv. Det har blitt en livsstil og en daglig påminnelse om at svarene på hvordan jeg skal leve ligger i meg og ikke utenfor meg. Sat Kria er en øvelse som bygger stabilitet og løser opp frykt. Man skaper en grunnleggende trygghet som gjør at man kan stå stødig i kroppen, uansett hvor mye det blåser.”

 • MediYoga Kidz Team Anne-Berit Skarestad

  Anne-Berit Skarestad

  Lærer / MediYoga-Terapeut

  “MediYoga ga meg den fullstendige roen og tilstedeværelsen som gjorde at søvn og mange av mine smerter og ubehag i kroppen ble betydelig bedre. Jeg ble overrasket over effekten av MediYoga, som jeg ikke i så stor grad opplevde gjennom annen yogapraksis. MediYoga kan jeg også gjøre når jeg er syk eller i dårlig form. Mitt favoritt yogaprogram Startpakke 2. Programmet gir meg den nødvendige roen og energien som helbreder meg. Meditasjonen som tilhører Chakra programmet er absolutt en favoritt. Den gir meg en fantastisk følelse av velvære og et oppløftet sinn.”

 • MediYoga Kidz Team Gro Ness

  Gro Ness

  Ålesund, Psykiatrisk sykepleier

  ”Jeg tror egentlig man til slutt blir litt «avhengig». Underveis som MediYogastudent og instruktør/lærer har jeg truffet mange herlige mennesker. Jeg har lært meg gode verktøy, som kan bidra til at jeg får det bedre mentalt, emosjonelt og fysisk. Det å se «freden og roen som avspeiler seg i ansiktet» til de som har deltatt på en yogatime er en utrolig givende. Å kunne dele med andre av de gode verktøyene jeg har tilegnet meg, inspirerer meg til å fortsette med Yoga, pust og avspenning Startpakke 1 er nok min absolutte favoritt – Men jeg liker å variere, så nå om dagen går det mye i Yoga for Hjernen.”

 • MediYoga Kidz Team Janette Kvanvik

  Janette Kvanvik

  Tromsø, Spesialsykepleier

  “Jeg ville dele min erfaring og lære yoga videre til andre, og valgte derfor MediYoga i 2012 for å kunne bruke min opparbeidede kompetanse som spesialsykepleier. Jeg opplevde at MediYoga gav meg en mer fleksibel og myk rygg, bedre immunforsvar og påvirket øvrige kjertler og hormoner positivt. Jeg elsket meditasjonene og fant endelig en indre ro og jeg ønsket og utforske dette nærmere. Samtidig opplevde jeg ingen bekkenløsningsplager ved mitt tredje og fjerde svangerskap, som jeg hadde opplevd ved mine to første svangerskap uten MediYoga. Yoga ble en del av mine nødvendige daglige gjøremål og roen og den gode følelsen jeg får mentalt og fysisk hver gang jeg gjør yoga gjør at jeg ikke ønsker å leve uten yoga med den totalt motsatte effekten jeg opplever på dagene uten yoga. Yoga hjelper meg og akseptere og godta og bearbeider sorg. Når jeg prøver og ikke vekke noen i familien, gjør jeg pustemeditasjonen, vekselpust, i minst 11 minutter”

 • MediYoga Kidz Team Maiken Sneeggen

  Maiken Sneeggen

  Trondheim, Fysioterapeut

  “Mitt første møte med MediYoga var en følelse av “Wow, er det mulig å være så avslappet!” I løpet av en til to uker opplevde jeg en stror endring i meg selv: indre ro og trygghet, tålmodighet og forståelse til andre, spenningene og smertene som jeg var så vant til å ha ble borte, jeg sov dypere og etter en periode hvor jeg kjente meg sliten av yogaen og trengte litt ekstra hvile, kom overskuddet gradvis tilbake. Lange dype åndedrag er så deilig og gjør så godt. Beste starten på morgenen, utrolig god å ha gjennom dagen og hjelper meg å finne avspenning, ro og dyp søvn på kvelden.”

 • MediYoga Kidz Team Siv-Helen Grønnesby

  Siv-Helen Grønnesby

  Bergen, Lærer / MediYoga-Terapeut

  “Mitt første møte med MediYoga var i 2013. Kroppen min hadde sagt fullstendig stopp, og jeg måtte sykemeldes pga utbrenthet. Det meste av andre former for fysisk aktivitet var på dette tidspunktet alt for tungt, men MediYoga klarte jeg å være med på. Og jeg lærte meg å puste igjen… :). Det var motiverende å fortsette med dette som gjorde så godt i både kropp og sinn – jeg følte at jeg «kom hjem». Jeg ble nysgjerrig, og etter hvert som jeg ble friskere, dukket et genuint ønske om å lære mer, slik at jeg etter hvert kunne få være med å bringe dette fantastiske verktøyet videre til andre. Det er så mange gode øvelser og meditasjoner i MediYoga, men hvis jeg skal plukke ut en øvelse som nok var det største vendepunktet for meg, og som jeg hver dag har med meg som min beste venn, så må det bli «det lange dype åndedraget.”

 • MediYoga Kidz Team Trine Solhaug

  Trine Solhaug

  Bodø, Virksomhetsstyring Helfo

  “Fikk anbefalt et kurs i MediYoga ved stress og utbrenthet og der startet min reise i yogaens verden, 2013. Det at jeg kjente hvilken bra effekt yogaen hadde på mine helseplager gjorde at jeg ønsket å fortsette. Kjenner at jeg får mer uro og stress i meg om jeg ikke gjør min yoga. Det blev viktig å ta instruktør-og terapeututdanningen slik at jeg kunne skape et yogamiljø der jeg bor. Det er så mye som gjør så godt, alt etter hva jeg trenger, men Kirtan Kriya er den meditasjonen jeg alltid kommer tilbake til. Kjenner at den løfter meg og skjerper sinn og hjerne.”

Anmeldelser

 • “En veldig fin dag!”

  “Lærerikt, behagelig og kurset har gitt mersmak på MediYoga, både for meg selv og for barn/unge. Mye bra tips til hverdagen.”

 • “Gjennomtenkt opplegg”

  “Som lærer syns jeg at dette er et veldig godt gjennomtenkt opplegg både med CDer og muntlig veiledning.”

“Kurset har gitt meg trygghet og verktøy som jeg kan bruke i forhold til barn. Mangler kanskje flere tips for å takle barn med spesielle behov/store konsentrasjonsvansker.”

“Takk for et utrolig fint, sterkt og godt kurs. Dette var det beste barn og unge-kurset hittil og jeg hadde en fin stund!”

“MediYoga Kidz tok frem barnet i meg og jeg hadde en kjempe fin dag sammen med deg. Det var utrolig gøy og lekent, samtidig som jeg slappet av og hadde rom for å kjenne på effekten av de ulike øvelsene.”

Lost Connection